Szolgáltatások

Ingyenes állapotfelmérés


Fogászatunk nagy hangsúlyt fordít a megelőzésre, és támogatjuk, hogy pácienseink ennek érdekében félévente essenek át egy alapos ellenőrzésen. Az állapotfelmérés során betegeink áttekintő képet kapnak fogaik, fogínyük, előzőleg készült töméseik, fogpótlásaik állapotáról, valamint a szájüreg összes képletét megvizsgálva elvégezzük a szájüregi rákszűrést. Orvosaink a páciens panaszai és igényei szerint egyénre szabott kezelési tervet készítenek szájhigiénés tanácsadással egybekötve.


  Fogszabályozás gyermek- és felnőttkorban


  A tévhitekkel ellentétben a fogszabályozással nem kell megvárni, ameddig az összes maradó fog kibújik. Az első ellenőrzésre 7-8 éves korban érdemes ellátogatni, mert egyes eltérések kezeléséhez már vegyes fogazatban előnyös hozzálátni.
  Sokan úgy gondolják, hogy 18 éves kor felett már nem érdemes elkezdeni a fogszabályozást – pedig megfelelően lágy erőkkel és a modern technika segítségével már felnőttkorban is lehetséges szép mosolyt varázsolni.
  Rendelőnkben a legmodernebb kivehető és rögzített készülékeket használjuk. A felragasztott (rögzített) készülékek fém és esztétikus (átlátszó) változatban elérhetőek. Fogszabályozó szakrendelésünkre bejelentkezni a 0630 342 1768 telefonszámon lehetséges.


   Professzionális fogkőeltávolítás


   A fogkő egyéni hajlamtól, valamint a fogmosás alaposságától függően képződik a különböző fogfelszínekre. Itt segíti a lepedék lerakódását, és ezáltal a fogíny és a fogágy gyulladásához, majd a fogak kilazulásához vezethet. A fogkőeltávolítás fájdalommentesen, ultrahangos műszerrel történik, amely kizárólag a fogkövet választja le a fogról, a fogzománcot pedig sértetlenül hagyja. Ezután a fogak polírozása következik, mely a legapróbb érdességeket, kisebb elszíneződéseket is eltávolítja.


    Tömések, betétek


    A szuvas foganyag és az esetleges régi, már nem megfelelő tömés eltávolítása fájdalommentesen történik. Rendelőnkben korszerű, fogszínű kompozit tömőanyaggal dolgozunk, amely UV-fény hatására keményedik meg.
    Amennyiben a szuvas fogrész, valamint a régi tömőanyag eltávolítása után megmaradt foganyag mennyisége olyan kevés, hogy hagyományos töméstechnikával nem bizonyulna tartósnak, betétet tervezünk. A betét lenyomat alapján a fogtechnikai laborban precíz technológiával készített kemény tömés, melyet a fogorvos ragaszt a fogba.


     Gyökérkezelés


     Amikor a fogszuvasodás olyan mély, hogy elér a fogbélkamrához, akkor a fogat gyökérkezelni kell. Ilyenkor helyi érzéstelenítést követően eltávolítjuk az ideget a gyökércsatornákból, amelyeket aztán speciális formájúra alakítunk, és gyökértöméssel látunk el. A gyökérkezelt fogra erős tömés, betét, vagy korona kerül a megmaradt foganyag mennyiségétől függően.


      Fogpótlások


      Páciensünk fogainak állapotától, számától és elhelyezkedésétől függően, az egyedi igényeket szem előtt tartva készítjük a rögzített és a kivehető fogpótlásokat. Figyelembe vesszük a saját fogak, valamint a megszokott fogpótlások formáját, és a fogpótlás színét a meglévő fogak illetve fogpótlások színe alapján együtt választjuk ki.


       Fogfehérítés


       A fogfehérítés hidrogén-peroxid tartalmú zselé segítségével történik, amely lenyomat alapján készített sínbe helyezendő. A sínt a kívánt fehérség eléréséig kell éjszakánként viselni. A fogfehérítő anyag 3-4 árnyalattal képes a fogakat fehéríteni, viszont a tömések és fogpótlások színére nincs hatással, így azok cseréjét érdemes a fehérítés után elvégeztetni, hogy színüket az új fogszínhez hangolhassuk.


        Fogékszer


        A fogékszer vékony, fogszínű ragasztóréteggel kerül felragasztásra, és bármikor eltávolítható. A kívánt ékszert pácienseink egy katalógusból választhatják ki.


         Szájsebészet


         A foghúzások és egyéb szájsebészeti beavatkozások a fájdalommentesség érdekében minden esetben helyi érzéstelenítést követően történnek.


          .
          .

          Bejelentkezés

          ifj. Dr. Kaposvári István: +36 30 511 0516
          Dr. Kaposvári István: +36 30 947 6776
          Dr. Kaposvári Mária: +36 30 342 1768

          Címünk

          1116. Budapest,
          Fehérvári út 54-56. A ép., 1.em. / 9.
          2800. Tatabánya,
          Réti út 57.
          .